schijten als een reiger


schijten als een reiger 1.0

( Gezegd van mensen en dieren)
zeer veel (moeten) poepen; in het bijzonder: veel dunne ontlasting hebben; diarree hebben
De vergelijking berust op het feit dat de reiger grote hoeveelheden dunne poep produceert.

Algemene voorbeelden


Hoe dan ook, het laatste fluitsignaal wederklonk en de titel was binnen. Merkwaardig in dit kader was dat ik het eerste doelpunt, van Sven Kums, heb gemist omdat ik net zat te schijten als een reiger op mijn toilet, vanwege een verkeerde boterham met schuifkaas die ik voor de match had gegeten.

https://www.humo.be/humo-archief/338399/herman-brusselmans-leve-de-buffalos,

Zijn eigen zoontje, Dennis van twee, komt ook vaak ter sprake. Verreck lijkt met Moordopera óók een boek over vader-zoon relaties geschreven te hebben. Niks sentimenteels hoor, gewoon met een hoop Haagse bravoure: 'Hoe is het met de kleine Dennis?' vraagt Taal senior aan de telefoon aan zijn zoon. 'Geweldig, pa! 't Klepje blijft maar open gaan. En hij schijt als een reiger!' 'Goed zo, dat is het Haagse bloed.'

https://www.boekstra.nl/details?ean=9789490548193,

We doen ons best om MFB's zo goed mogelijk in te vullen. Een lastige is daarbij het laxans bij opiaten. In veel gevallen is bij kortdurend gebruik, of bij pleisters, een laxeermiddel overbodig. Als je dan toch de vraag stelt krijg je meer dan eens als antwoord: neen hoor, hoeft niet, ik schijt als een reiger. Tja, daar gaan we weer.

https://www.apotheekkennisbank.nl/column/joepiedepoepie,

En er is nog iets wat reigers heel goed kunnen en daarom ook erg bekend staan, we hebben er zelfs een gezegde van gemaakt, en dat wordt vooral gebruikt als de nood het hoogst is: "schijten als een reiger!"

https://andijkernieuws.net/2018/09/19/wat-zit-daar-aan-de-waterkant-van-t-ijsselmeer/,

''t Zwijn is weer ziek, zei hij nors. 'Hij schijt als een reiger.'

https://books.google.nl/books?id=EOSRDwAAQBAJ&pg=PT24&lpg=PT24&dq=kan+schijten+als+een+reiger&source=bl&ots=i9t2m2jPcB&sig=ACfU3U1x5-PVOhnorrso01eXe6U7slG2rQ&hl=nl&sa=X&ved=2ahUKEwjxu6Dvg__hAhXBPFAKHZmrAbc4HhDoATAFegQICBAB#v=onepage&q=kan%20schijten%20als%20een%20reiger&f=false,

De schijtlijster heeft de naam en wie ooit de ontlading van een reiger op z'n kop heeft gekregen, weet waarom de reiger door Amsterdammers zo wordt genoemd. De uitdrukking schijten als een reiger zegt immers alles. En wie afgaat als een reiger voelt zich daardoor zeer ongemakkelijk, als een reiger op het ijs.

https://www.heuvelrugtopografie.nl/bebouwing/driebergen/reiger/